Ewa Bertz

Om Ewa

Jag är både års- och politikerrik, vilket är en stor fördel när man styr tillsammans med ett annat parti men även annars också. Har haft förmånen att få syssla med politik både på kommunal som på regional nivå. Mitt hjärta finns mest i de kommunala frågorna. Man får se resultat och man möter de människor som blir berörda. En ledtråd i mitt politiska uppdrag har alltid varit ”planera efter barn och äldres behov, så mår alla andra också bra”.

Jag börjar de flesta morgnar med en morgonrunda vid havet. Härligt att rensa hjärnan och nyttigt för både kropp och själ. Upplevelser i naturen är ett måste för mig. Är även en bokslukare. Väljer böcker efter humör. Kopplar även av med korsord och sudoku. Har ett stort socialt umgänge med härliga vänner med tokiga och roliga idéer till träffar. Vilket jag njuter av och vårdar ömt. Mitt bästa sätt att ladda batterierna på är mötena med min dotter, hennes man och deras fyra barn. Det ger mig sådan livskraft och så mycket nöje att få känna sig så älskad.

Ewa Bertz(L)


Ewa Bertz är ledamot i kommunfullmäktige för Liberalerna. Han är också kommunalråd med ansvar för demokrati och mänskliga rättigheter. Ewa är ordförande i fritidsnämnden.

Kort och gott om Ewa

Bor: Västra hamnen
Ålder: 73 år
Familj: Dotter och fyra barnbarn
Kontakt:
Mobil 070-6034339

Mail ewa.bertz@liberalerna.se

Därför är jag liberal

Jag blev liberal eftersom jag tror på frihet. Jag tror att alla människor föds och växer med drömmar och tankar som kan förverkligas.  Jag tror på att man genom kunskap får möjlighet att påverka sin egen livssituation.  Däremot tror jag även på att det ska finnas hjälp att få i tider då livet inte går som man tänkt sig.

Som liberaler är jag en framtidsoptimist och tror på det egna ansvaret i kombination med ansvar för varandra. Genom att ta ansvar tillsammans mer er hoppas jag på att kunna möta de utmaningarna vi har i samhället och se till att får möjligheten att förverkliga sina drömmar.

Ewa Bertz

Jämställd fritid och integrerad skola

01

Ewa Bertz och Sara Wettergren skriver i Sydsvenskan om vikten av en jämställd fritid och integrerad skola. Läs artikeln här

Läs mer
Ewa Bertz

För en jämställd idrott

02

Ewa Bertz (L), ordförande i fritidsnämnden, skriver i Sydsvenskan om betydelsen av föreningslivet i samhället och den orättvisan som finns

Läs mer
Ewa Bertz

Jämställd idrott i Malmö

03

MALMÖTJEJER SKA OCKSÅ KUNNA FLYGA TILL TOPPEN Ewa Bertz (L), kommunalråd och ordförande i Malmö fritidsnämnd skriver i Sydsvenskan om

Läs mer

Adrian Kasperczyk

Politisk sekreterare till Ewa Bertz

adrian.kasperczyk@malmo.se

Telefon: 0734-166497

Charlotte Frank

Stabschef (samordnare)
Nämndsövergripande- och kommunövergripande frågor.
KS AU, KS och KF

charlotte.frank@liberalerna.se
charlotte.frank@malmo.se
Telefon: 0703-464191

Kaffe med Ewa Bertz

https://player.vimeo.com/video/462995897