Ewa Bertz

Om Ewa

Jag är både års- och politikerrik, vilket är en stor fördel när man styr tillsammans med ett annat parti men även annars också. Har haft förmånen att få syssla med politik både på kommunal som på regional nivå. Mitt hjärta finns mest i de kommunala frågorna. Man får se resultat och man möter de människor som blir berörda. En ledtråd i mitt politiska uppdrag har alltid varit ”planera efter barn och äldres behov, så mår alla andra också bra”.

Jag börjar de flesta morgnar med en morgonrunda vid havet. Härligt att rensa hjärnan och nyttigt för både kropp och själ. Upplevelser i naturen är ett måste för mig. Är även en bokslukare. Väljer böcker efter humör. Kopplar även av med korsord och sudoku. Har ett stort socialt umgänge med härliga vänner med tokiga och roliga idéer till träffar. Vilket jag njuter av och vårdar ömt. Mitt bästa sätt att ladda batterierna på är mötena med min dotter, hennes man och deras fyra barn. Det ger mig sådan livskraft och så mycket nöje att få känna sig så älskad.

Ewa Bertz(L)


Ewa Bertz är ledamot i kommunfullmäktige för Liberalerna. Han är också kommunalråd med ansvar för demokrati och mänskliga rättigheter. Ewa är ordförande i fritidsnämnden.

Kort och gott om Ewa

Bor: Västra hamnen
Ålder: 73 år
Familj: Dotter och fyra barnbarn
Kontakt:
Mobil 070-6034339

Mail ewa.bertz@liberalerna.se

Därför är jag liberal

Jag blev liberal eftersom jag tror på frihet. Jag tror att alla människor föds och växer med drömmar och tankar som kan förverkligas.  Jag tror på att man genom kunskap får möjlighet att påverka sin egen livssituation.  Däremot tror jag även på att det ska finnas hjälp att få i tider då livet inte går som man tänkt sig.

Som liberaler är jag en framtidsoptimist och tror på det egna ansvaret i kombination med ansvar för varandra. Genom att ta ansvar tillsammans mer er hoppas jag på att kunna möta de utmaningarna vi har i samhället och se till att får möjligheten att förverkliga sina drömmar.

Ewa Bertz

Jämställd idrott i Malmö

01

MALMÖTJEJER SKA OCKSÅ KUNNA FLYGA TILL TOPPEN Ewa Bertz (L), kommunalråd och ordförande i Malmö fritidsnämnd skriver i Sydsvenskan om

Läs mer
Ewa Bertz

NYA SIMANLÄGGNINGAR

02

Ewa Bertz skriver tillsammans med ordföranden i Simklubben Ran och Malmös Kappsimningsklubb om det stora behovet av nya simanläggningar i

Läs mer
Ewa Bertz

MALMÖ BÖR BLI HEM ÅT FÖRINTELSEMUSEET

03

Ewa Bertz (L) skriver om varför det planerande Förintelsemuseet bör ligga i Malmö.Läs artikeln här: https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/tydligt-att-malmo-bor-bli-hem-at-forintelsemuseet/

Läs mer

Politisk sekreterare till Ewa

Adrian Kasperczyk
Mail: adrian.kasperczyk@malmo.se
Telefon: 0723911352

Stabschef L Malmö

Jacob Branting 
jacob.branting@malmo.se
Telefon: 0768992398

Kaffe med Ewa Bertz